Πως αλλάζει η ποδηλασία την καλοκαιρινή περίοδο

Πως αλλάζει η ποδηλασία την καλοκαιρινή περίοδο

Σε αντίθεση με το χειμώνα, η ποδηλασία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, που είναι και μεγάλη, ξεκινά από πολύ νωρίς το πρωί, ιδανικά μόλις ανατείλει ο ήλιος. Και αυτό συμβαίνει λίγα λεπτά πριν από τις 6 το μήνα Μάϊο και γύρω στις 5:30 στα μέσα του καλοκαιριού.

Αν η προπόνηση σου είναι λιγότερη από 2 ώρες, έχεις την ευχέρεια να ξεκινήσεις λίγο αργότερα καθώς μέχρι τις 8, άντε το πολύ 9, η ποδηλασία ολοκληρώνεται αφού ο καυτός ήλιος του νησιού δεν σου αφήνει ιδιαίτερα άλλα περιθώρια. Σε αυτό εξαιρούνται οι πολύ τολμηροί, που δοκιμάζουν να μείνουν μέχρι πιο αργά μέσα στην ζέστη και κατά πάσα πιθανότητα μετανιώνουν την ώρα και την στιγμή.

Η καλοκαιρινή περίοδος, σου δίνει την δυνατότητα επιλογής μιας βουνίσιας διαδρομής, καθώς το ride ανάμεσα στα δέντρα και τα βουνά του νησιού προσφέρει μια δόση φρεσκάδας και δροσιάς σε σύγκριση με τα παραθαλάσσια. Thank God έχουμε αρκετές επιλογές από βουνά και προορισμούς, είτε ξεκινάς από την πρωτεύουσα ή από κάποια παραθαλάσσια πόλη. Αγαπημένες και πολυσύχναστες διαδρομές είναι αυτές προς το μοναστήρι του Μαχαιρά, που φτάνει μέχρι και την κορυφή στα Τζιόνια, τα Λεύκαρα, το μοναστήρι του Κύκκου, και άλλες πολλές βουνοκορφές που μας προσφέρει το νησί.

Η ενδυμασία πάνω στο ποδήλατο παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και προτείνεται πάντα κάτι ελαφρύ και αεράτο με ύφασμα ελαστικό και σίγουρα που να αναπνέει και να σου προσφέρει την σχετική “ψύξη” την ώρα που το κοντέρ του Garmin ή Wahoo σου (ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιείς) γράφει ασταμάτητα τα σχετικά χιλιόμετρα της διαδρομής. Επίσης, προτείνεται η χρήση base layer καθώς μαζεύει τον ιδρώτα που ρέει ασταμάτητα.

Η ποδηλασία, θα έλεγε κάποιος, είναι ιδανική για μαύρισμα. Ένα από τα τοπ ζητούμενα της καλοκαιρινής περιόδου είναι το ομοιόμορφο μαύρισμα κάτι που δεν ισχύει για το μαύρισμα κατά την διάρκεια της ποδηλασίας, καθώς αν δεις γυμνό τον εαυτό σου στον καθρέφτη μετά από αρκετές ώρες στον ήλιο, μοιάζει σαν να σε έχουν διαμελίσει και έχουν προσθέσει ξεχωριστά μέρη στο κορμί σου. Σαν σκάκι ένα πράμα. Προστάτευσε χέρια και πόδια, όπως και το πρόσωπο, με αντηλιακή κρέμα προστασίας.

Τέλος, η ενυδάτωση είναι ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι και απολύτως απαραίτητο, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Ο ιδρώτας ρέει για να κατεβάσει την θερμοκρασία του κορμιού και η αναπλήρωση είναι αναγκαία. Ενυδατωθείτε σωστά, με ηλεκτρολύτες και μπόλικο νερό. Έξτρα tip: πρόσθεσε στην συσκευή σου, ένα alert για υπενθύμιση ενυδάτωσης κάθε 15 ή 30 λεπτά.

Καλές ποδηλατικές διαδρομές σε όλους, πάντα με προσοχή στον δρόμο και μην ξεχάσεις να μας κάνεις mention και να ρίξεις το hashtag #RideWithVentus

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.